België

 Belgique - Luxembourg

 Nederland

 
 
Home  Onderneming  Producten & Diensten  Verbruiksgoederen  Webshop  Sitemap
 
    Onze onderneming
    Nieuws & Informatie
  Nieuws
    Succes stories
    Nieuws archief
    Promotie van de maand
    Competence Centers
    Wegbeschrijving
    VLGA
    Vacatures
    Contact

 
 
     
De subtiele kunst voor kartoncreaties in Moeskroen
Wohlenberg snijmachines en randapparatuur  Donderdag 17-04-2014   
 
Terug naar vorige pagina
 

Cartonnages Delsaux, gelegen in Moeskroen, bewijst elke dag opnieuw dat creatie en karton hand in hand gaan. Wat staat er op het programma ? De productie van verpakkingen, dozen en kartonnen verpakkingen, meestal voor high-end producten, maar ook precisiewerk en topkwaliteit… Een Wohlenberg 168 snijmachine met haar randapparatuur made by Baumann-Wohlenberg staan er immers in het middelpunt van de belangstelling sedert januari 2013 !Een meesterwerk sinds 1885


Zeg het met karton ! Dit motto past perfect om het meesterwerk te beschrijven van de familie Delsaux, dat teruggaat tot in 1885 in Moeskroen. Je kan echt wel spreken van meesterwerk, aangezien dit bedrijf dat gespecialiseerd is in karton, echte juweeltjes voor zijn klanten realiseert… Resultaat : de verpakking trekt even zoveel aandacht als het product. Christophe en zijn broer Charles zijn de vierde generatie Delsaux aan het hoofd van dit familiebedrijf. Als specialist op technisch vlak, vertelt hij ons over dit bijzondere doch veeleisende vak, dat zich situeert tussen ambacht, in de goede zin van het woord, en drukkerij.

Christophe Delsaux : « Wij zijn specialisten in kartonnage, meer bepaald in het ontwerpen van dozen. Chocolade, parfums, cosmetica, monsterneming, multimedia… Tal van klanten behoren tot high-end sectoren voor dewelke de verpakking deel uitmaakt van het imago van het product, een imago dat moet uitblinken. Elke opdracht is telkens een nieuwe uitdaging, want het is steeds de bedoeling om een origineel en aantrekkelijk ontwerp te maken. De creatieve component is dus belangrijk, maar de stappen die daarop volgen zijn dit evenzeer. Wij leveren afgewerkte producten, klaar voor gebruik, wat enorme technische vaardigheden vereist, opdat dit eindproduct helemaal perfect zou zijn. Onze klanten komen soms met een zeer specifiek idee. Vanaf dit stadium zijn wij er met creatieve oplossingen die ontwikkeld werden door ons studiebureau, een bureau dat onder meer in 3D werkt en dat heel wat parameters onderzoekt, zoals de stevigheid of de structuur van het karton.»

Cartonnages Delsaux staat voor driehonderd jaar verfijnde know-how, maar eveneens voor een artisanale aanpak, zoals Christophe Delsaux ons uitlegt : « Het is niet onze bedoeling om de prijzen noch de productie te verpletteren. Wij willen er echt tijd voor nemen om een perfect product met een hoge toegevoegde waarde te ontwikkelen voor onze klanten. Maar deze artisanale visie gaat eveneens samen met een modern en dynamisch beheer, want het is onze doelstelling om steeds de verwachtingen van onze klanten te vervullen of ze zelfs te overtreffen! Het is ook in dit verband dat wij de multi-materialen ontwikkelen, onder andere dankzij partners die zich bijvoorbeeld bezighouden met het luik “schuimrubber” van een product. Een twintigtal mensen werken vandaag voor Cartonnages Delsaux.»

Om de technische vereisten te begrijpen waaraan Cartonnages Delsaux dient te voldoen, moet men vertrekken bij de productieketen. « Stap nummer één in ons productieproces is de ontvangst en de verwerking van de grondstoffen. Het snijden en stansen zijn essentiële taken die moderne productiemethoden vereisen: het karton moet automatisch en met uiterste precisie uitgekapt worden. De fase van het lamineren en het maken van de doos is de volgende stap. De moeilijkheidsgraad hangt steeds af van het eindproduct.»

Het machinepark en zijn kwaliteit zijn belangrijke factoren voor het Moeskroense bedrijf Cartonnages Delsaux. « Onze machines evolueren op het ritme van de technologische vooruitgang. Wij investeren dus permanent in nieuwe machines. We moeten ze ook aanpassen om nieuwe vormen en formaten te maken.»

En aangezien het gaat om toonaangevende apparatuur, laten we het eens hebben over de samenwerking met manroland Benelux. Standpunt van Christophe Delsaux : « We moesten een snijmachine vervangen omdat ons materiaal achterhaald was. Na de verschillende aanbiedingen grondig te hebben bestudeerd, is onze keuze gevallen op een Wohlenberg 168 van manroland Benelux, aangevuld met randapparatuur van Baumann om het karton aan en af te voeren. Waarom we uiteindelijk voor hen hebben gekozen? Het feit dat zij randapparatuur volledig op maat en in functie van onze behoeften konden aanbieden, iets wat de concurrenten van manroland niet konden. Maar ook de ergonomie van de Baumann-Wohlenberg apparatuur. Het is, inderdaad, van essentieel belang dat onze operatoren zich niet uitputten bij het aan- en afvoeren, meer bepaald als er grote formaten gemanipuleerd moeten worden die moeilijk te verplaatsen zijn. Onze mening over deze machine ? Wij zijn er heel tevreden mee, en dit sinds haar installatie. Onze scholing, die in drie stappen is gegaan, is perfect verlopen. Wij beschikken over de juiste machine en goede invalshoeken om kwaliteitswerk te realiseren. Bovendien, beantwoordt de randapparatuur perfect aan onze verwachtingen qua ergonomie.»Beeld hoge resolutie
 
Terug naar vorige pagina
 
 
 
   
 
© manroland 2008  |