België

 Belgique - Luxembourg

 Nederland

 
 
Home  Onderneming  Producten & Diensten  Verbruiksgoederen  Webshop  Sitemap
 
    Onze onderneming
    Nieuws & Informatie
  Nieuws
    Succes stories
    Nieuws archief
    Promotie van de maand
    Competence Centers
    Wegbeschrijving
    VLGA
    Vacatures
    Contact

 
 
     
Drukkerij Van den Brande gaat helemaal groen
CTP  Donderdag 03-04-2014   
 
Terug naar vorige pagina
 

Fujifilm Luxel T-6300 en PRO T3-platen: groene combinatie die goud haalt
Groen, groener, groenst. Zo denken ze bij drukkerij Van den Brande. Want amper drie jaar geleden investeerde het bedrijf in een ‘low-chem’ plaatbelichter. En nu al maakt hij plaats voor een Fujifilm Luxel T-6300 die met vollédig chemievrije PRO T3-platen werkt.
Goed voor de ecologische voetafdruk, de portemonnee én de klanten van de drukkerij.
We laten groene jongen en zaakvoerder Walter Van den Brande aan het woord over zijn nieuwste investering.Geen processor, geen bijbehorende kosten
De Luxel T-6300 produceert PRO T3-platen, Fuijifilms meest geavanceerde platen ooit. Walter Van den Brande: “Bijzonder is dat hier géén processor aan te pas komt.
De plaatproductie verloopt dus ‘droog’. Zonder chemicaliën, zonder water. Dat verkleint onze ecologische voetafdruk én onze waterfactuur. Bovendien steken we niet langer tijd en geld in het onderhoud van een processor. Ook mooi meegenomen.”

Hogere productie, lagere prijzen
Offsetdrukkerijen hebben het vandaag niet gemakkelijk in een digitale wereld. Walter Van den Brande: “Wil je overeind blijven? Dan moet je je efficiëntie verhogen en kosten verlagen. En die optimalisatie van de workflow lúkt met de PRO T3-platen. Want die gaan van de Luxel T-6300-belichter rechtstreeks naar de drukpers (omdat de processor overbodig is). Daar komen de platen snel op kleur. Gevolg: onze productiecapaciteit verhoogde. Zó sterk zelfs, dat we onze verkoopsprijzen verlaagden. En de kwaliteit? Die blijft zoals tevoren: onberispelijk.”

Betrouwbare manroland Benelux-service
Dat Drukkerij Van den Brande ook nu voor manroland Benelux koos, vindt Walter logisch: “We werken al vijftien jaar samen met deze leverancier. We wéten ondertussen dat het een betrouwbare partner is. Belangrijk, voor een relatief kleine drukkerij als de onze. Raakt een machine defect? Dan kunnen we niet terugvallen op een reserve-exemplaar. Een probleem moet dus snel en efficiënt opgelost worden. Precies wat manroland Benelux doet. Niet voor niets noemen we deze leverancier ondertussen een ‘vriend aan huis’.”

Mee met laatste nieuwigheden
Drukkerij Van den Brande is een familiebedrijf dat al veertig jaar ervaring op zijn teller heeft. Vandaag staan er twaalf medewerkers klaar. Voor grote bedrijven, maar óók voor handelaars en particulieren. Het bedrijf volgt de nieuwste ontwikkelingen in de offsetwereld op de voet. Zijn volgende plan? De productie nog meer automatiseren en afstemmen op de hoogste ISO-normen. Met de JDF-software van manroland Benelux, natuurlijk.Beeld hoge resolutie
 
Terug naar vorige pagina
 
 
 
   
 
© manroland 2008  |