België

 Belgique - Luxembourg

 Nederland

 
 
Home  Onderneming  Producten & Diensten  Verbruiksgoederen  Webshop  Sitemap
 
    Onze onderneming
    Nieuws & Informatie
  Nieuws
    Succes stories
    Nieuws archief
    Promotie van de maand
    Competence Centers
    Wegbeschrijving
    VLGA
    Vacatures
    Contact

 
 
     
Drukkerij Hendrix schakelt over naar Fujifilm-platen
Platen  Dinsdag 05-11-2013   
 
Terug naar vorige pagina
 

Wie succesvol wil zijn, moet durven veranderen. Zoals Drukkerij Hendrix deed. Het familiebedrijf was niet langer tevreden over de platen die het járen gebruikte. Dus schakelde de drukkerij over naar de Fujifilm Brillia LH-PLE-platen. Ook de oude Glunz & Jensen-ontwikkelmachine maakte plaats voor twee gloednieuwe Fujifilm processors met gepatenteerde ZAC-technologie. Medezaakvoerder Kathleen Hendrix vertelt.

Platen zijn stabiel, duurzaam en kwalitatief
Drukkerij Hendrix bestelde decennialang zijn platen bij een manroland-concurrent. Kathleen Hendrix: “Wij waren niet langer tevreden over de kwaliteit en de technologie van de plaat. Toen kwam manroland Benelux aanzetten met een beter alternatief: de Fujifilm Brillia LH-PLE-platen. De testfase nam de laatste twijfel bij ons weg. Wat de platen zo goed maakt? Ze zijn bijzonder stabiel en lopen vlotjes door het systeem: zonder haperen, dus zonder tijdverlies. Bovendien zijn ze krasbestendig en gaan ze opvallend lang mee. En last but not least: de platen kunnen een heel hoge resolutie aan. Met als resultaat drukwerk van de bovenste plank én tevreden klanten.”

Processor is milieu- en budgetvriendelijk
De drukkerij wees ook zijn Glunz & Jensen-ontwikkelmachine de deur. Kathleen Hendrix: “Kiezen voor de ZAC-processor was een logische stap. Want die matcht beter met de Fujifilm-plaat en het Fujifilm-milieuconcept. Zo krijg je een hoge kwaliteit, met een dito snelheid. Nog mooi meegenomen? Dat de processor ‘low chem’ is. Minder chemische producten betekent minder onderhoud. Een badwissel is nu pas nodig na 8000 m² platen. Het waterrecyclagesysteem zorgt voor minder waterverbruik én een lagere factuur, tot 8 keer minder dan voordien. Goed voor onze ecologische voetafdruk en onze portemonnee. Overtuigd van deze oplossing, bestelden we trouwens een tweede processor voor onze tweede CTP-lijn.”

Enthousiaste en deskundige ondersteuning
Het huwelijk tussen Drukkerij Hendrix en manroland Benelux is dus gloednieuw. Hoe de wittebroodsweken verliepen? Kathleen: “Schitterend. Ik sta nog altijd versteld van het enthousiasme, de vakkennis en de professionaliteit van de medewerkers. De installatie van de processors werd minutieus voorbereid met een technische analyse van de beschikbare ruimte. Het gevolg? Een vlekkeloze wissel, waardoor we maar heel even uit productie waren. Natuurlijk wéét je dat er bij de opstart wat problemen opduiken. Maar die losten de technici altijd razendsnel op.”

Professioneel advies
Kathleen Hendrix is ook vol lof over het professionele advies van manroland Benelux. “Deze leverancier denkt echt met je mee. De medewerkers nemen de tijd om de beste oplossing te zoeken voor onze drukkerij. Momenteel bekijkt manroland hoe we ons pre-pressproces kunnen automatiseren. We overwegen sterk om de platen automatisch te sorteren en te biegen.”

Familiebedrijf met 75 jaar ervaring
Drukkerij Hendrix produceert 60.000 m² platen per jaar. Die gebruiken ze om vooral magazines, catalogi, folders en mailings te drukken, voor de Belgische en Nederlandse b2b-markt. Het familiebedrijf bestaat al 75 jaar en heeft ondertussen 45 medewerkers. Tel daar nog een modern machinepark bij dat vijf dagen per week de klok rond draait. En neen, dan is het geen verrassing dat klanten hier snel en kwalitatief werk krijgen, tegen een voordelige prijs.Beeld hoge resolutie
 
Terug naar vorige pagina
 
 
 
   
 
© manroland 2008  |