België

 Belgique - Luxembourg

 Nederland

 
 
Home  Onderneming  Producten & Diensten  Verbruiksgoederen  Webshop  Sitemap
 
    Onze onderneming
    Nieuws & Informatie
  Nieuws
    Succes stories
    Nieuws archief
    Promotie van de maand
    Competence Centers
    Wegbeschrijving
    VLGA
    Vacatures
    Contact

 
 
     
LITHOMAN 96 pagina’s voor Em de Jong
manroland offset rotatie  Donderdag 03-10-2013   
 
Terug naar vorige pagina
 

De meest productieve heatset rotatiepers die besteld werd in de Benelux

Drukkerij Em De Jong uit Baarle-Nassau heeft geïnvesteerd in een LITHOMAN 96-pagina pers, die begin 2014 in productie zal gaan. De prestatie en de productieflexibiliteit van de nieuwe pers van manroland web systems zijn enorm: zij zal vier 16-pagina rotatiepersen vervangen.

Een sterke positie in de markt met een maximale baanbreedte in de drukkerij: de LITHOMAN 96-pagina pers draagt bij tot het succes van de grootste Nederlandse reclame drukkerij. Hoe kwam de investerings-beslissing tot stand? Em de Jong zocht een heatset rotatiepers die een grote variëteit aan producten met maximale snelheid kon produceren.
De LITHOMAN 96-pagina pers in combinatie met twee vouwtoestellen paste perfect in het profiel en opgedane ervaringen met tal van persen. Em De Jong, gelegen op de Belgische grens in Baarle-Nassau, wil de technologische mogelijkheden van de LITHOMAN gebruiken om nog sterker door te dringen in naburige markten zoals de Belgische, de Franse en de Duitse. Tot de onderneming behoren ook de Nederlandse drukkerijen Janssen/Pers, Kampert-Nauta, en de Belgische drukkerij Mercator Press.



De ontdekking van nieuwe vouwmogelijkheden

De heatset vloot van de vestiging van Em De Jong in Baarle-Nassau is werkelijk indrukwekkend: zij bestaat reeds uit acht heatset rotatiepersen van 8 tot 80 pagina’s, waaronder een LITHOMAN 80-pagina pers van manroland web systems. Algemeen Directeur Stijn de Jong legt uit: "De dag van vandaag moeten wij in minder tijd meer en efficiënter drukken. Dit is alleen mogelijk mits er continu wordt geïnvesteerd in de modernste technieken. Het is moeilijk te geloven dat we, tot in 2005, alles produceerden op 16-pagina persen.“
De LITHOMAN 96-pagina pers zal de meest performante heatset pers zijn in de Benelux en zal opdrachten op een efficiëntere manier produceren. De concurrentiestrijd is hevig en hard. Daarbij wordt van de drukwerkleveranciers flexibiliteit en kwaliteit tot het laatste exemplaar verwacht tegen een zo laag mogelijke stukprijs. Deze uitdaging neemt de LITHOMAN 96-pagina graag op zich. Bij een baanbreedte van 2,86 meter en 8 deelbanen worden bijna 5 miljoen pagina’s A4 per uur geproduceerd. De drukkwaliteit wordt door de Inline Controle systemen voor snij- en kleurregister, alsook densiteit en fan-out control bewaakt.
APL (AutomaticPlateLoading) wisselt automatisch de enorme offsetplaten met een afmeting van 1.28 x 2.87 meter in de druktorens. Dank zij een ongewone vouwwerkconfiguratie zal Em De Jong in staat zijn om een indrukwekkende variëteit aan drukwerk te produceren: er worden twee vouwtoestellen geïntegreerd om zowel “staand” als “liggend” te kunnen produceren. Dat sterkt de concurrentiepositie en biedt klanten een absolute meerwaarde.



Beeld hoge resolutie
 
Terug naar vorige pagina
 
 
 
   
 
© manroland 2008  |