België

 Belgique - Luxembourg

 Nederland

 
 
Home  Onderneming  Producten & Diensten  Verbruiksgoederen  Webshop  Sitemap
 
    Onze onderneming
    Nieuws & Informatie
  Nieuws
    Succes stories
    Nieuws archief
    Promotie van de maand
    Competence Centers
    Wegbeschrijving
    VLGA
    Vacatures
    Contact

 
 
     
Een perfect « geïnkte » kwaliteit bij Kliemo !
Overige  Donderdag 19-09-2013   
 
Terug naar vorige pagina
 

Eupen is inderdaad de hoofdstad van de Duitse gemeenschap van ons land, maar het is tevens de historische burcht van Kliemo. Sinds 32 jaar werkt de drukkerij samen met haar 50 medewerkers aan haar vakmanschap, dat tot uiting komt in de kwaliteit van werk en service. Met, als gevolg, de know-how van een professioneel team en professionele partners, maar eveneens high-tech apparatuur. De doelstelling van Kliemo ? Elke klant zo goed mogelijk verzorgen. En manroland Benelux heeft hier met plezier toe bijgedragen door het installeren van een osmosestation!Eén voet in België, de andere in Duitsland

Ralph Rodtheut, verantwoordelijk voor de afdeling « drukwerk », vertelt ons meer over zijn drukkerij en haar specifieke kenmerken: « Onze ligging in de buurt van de grens laat ons toe aanwezig te zijn op de Duitse markt. Wij vinden daar immers het gros van onze klanten. Wij houden ons in de eerste plaats bezig met het drukken van professionele en technische magazines, zoals voor de medische sector bijvoorbeeld, maar eveneens van boeken en klassiek drukwerk, zoals flyers. Wij realiseren alles “in house” van a tot z, gaande van de prepress tot de afwerking. Qua apparatuur beschikken wij onder meer over verschillende kleurenpersen en ultra-moderne afwerkingsmachines zoals: verzamelhechters, vouwmachines, lasmachines… Onze troeven ? De kwaliteit van ons werk en onze service. Wij kunnen dit drukwerk bijvoorbeeld binnen de 4 werkdagen leveren. Wij hebben ook steeds een luisterend oor voor onze klanten en staan hen bij met raad en daad. Wij maken er eveneens een erezaak van om milieuvriendelijke materialen te gebruiken, wat ons de FSC- en PEFC-certificaties heeft opgeleverd. »

De osmose tussen Kliemo – manroland — Epple

Het is binnen deze context van totaalkwaliteit dat Kliemo en Ralph Rodtheut recentelijk een beroep gedaan hebben op manroland Benelux. « Wij waren niet meer tevreden met onze kleuren, omdat zij niet meer beantwoordden aan onze kwaliteitsnormen. De producten van onze leverancier beloofden geen verbetering en daarom hebben wij Epple en manroland Benelux geraadpleegd. Hun conclusie ? Onze problemen werden veroorzaakt door een probleem van hardheid van het water, waardoor de inkt niet goed droogde. Om hieraan te verhelpen, hebben zij voorgesteld om een osmosestation te installeren dat een gepaste en constante kwaliteit van dit water garandeert. Tevens stelden zij voor om nieuwe inkten te gebruiken. Wij hebben spoedig de degelijkheid van deze raadgevingen kunnen testen. Opdat wij ons een mening zouden kunnen vormen, heeft manroland een osmosestation op proef geïnstalleerd dat ons een constante hardheid van 12dH kon garanderen voor ons water, daar waar het onstabiel en soms maar 2dH was ! Dank zij dit station en de nieuwe inkten zijn onze problemen opgelost. Als anekdote kunnen wij vertellen dat manroland Benelux ons sinds een aantal jaren aanraadde om dit station te gebruiken… en de ervaring bewijst dat zij het absoluut bij het rechte eind hadden ! En op het vlak van timing ? Na de proefperiode hebben wij ons station besteld dat in januari 2013 werd geïnstalleerd. Wij hebben kunnen genieten van de expertise van manroland Benelux en Epple voor een efficiënte scholing en ingebruikname, o.a. voor het parametreren van de kleuren. Het station bediende één van onze machines. En, gezien de resultaten, is het voortaan ook aangesloten op twee andere lijnen. We schatten dus naar waarde de bijdrage van manroland Benelux ! »
Beeld hoge resolutie
 
Terug naar vorige pagina
 
 
 
   
 
© manroland 2008  |