België

 Belgique - Luxembourg

 Nederland

 
 
Home  Onderneming  Producten & Diensten  Verbruiksgoederen  Webshop  Sitemap
 
    Onze onderneming
    Nieuws & Informatie
  Nieuws
    Succes stories
    Nieuws archief
    Promotie van de maand
    Competence Centers
    Wegbeschrijving
    VLGA
    Vacatures
    Contact

 
 
     
Grafimon grijpt kansen met nieuwe processor en plaat
CTP  Woensdag 17-07-2013   
 
Terug naar vorige pagina
 

Productie stijgt met een derde
CTP is niet meer weg te denken uit de grafische wereld. Veel drukkerijen hebben zelf alles in huis om platen te ontwikkelen. Anderen kiezen ervoor om die opdracht uit te besteden. Aan Grafimon bijvoorbeeld. Die werkt voortaan met het nieuwste pareltje van Fujifilm: de LH-PXE plaat. Ontwikkeld door de bijbehorende processor FLH-Z 150, die de productie met een derde verhoogt. Zaakvoerder Johan Claeys vertelt.

Grafimon: ontwikkelaar van CTP-platen
De corebusiness van Grafimon uit Heule (Kortrijk)? CTP-platen ontwikkelen en leveren aan drukkerijen. Een dienstverlening die zo goed als uniek is in België. “Zo moeten drukkers niet zelf investeren in de dure prepress. Een goede zaak: uit onderzoek blijkt dat drukkerijen dán het meest rendabel zijn. En onze klanten, van rotatie- tot gemeentedrukkerijen, zien dat in. En willen gebruik maken van onze CTP-flow. Wij leveren de kwaliteitsvolle platen kant-en-klaar, tegen een scherpe prijs.”

LH-PXE: gebruiksvriendelijk voor de ontwikkelaar
Grafimon optimaliseert voortdurend zijn productieproces. “Klopt, daarom vielen we als een blok voor de gloednieuwe Fujifilm-plaat LH-PXE. Die heeft heel wat troeven. Ze is energiebesparend. Gebruiksvriendelijk: want er zijn minder badwissels nodig. En ecologisch: want ze verbruikt minder chemische stoffen. Daardoor moet er ook minder afval opgehaald en verwerkt worden. Allemaal voordelen die we voelen in onze portemonnee.”

LH-PXE: duurzaam voor de drukker
De LH-PXE-plaat is niet alleen een zegen voor de ontwikkelaar, maar ook voor de gebruiker. “Onze klanten zien ze inderdaad graag komen. Zo is de levensduur van de plaat bijna dubbel zo lang als die van een doorsnee-exemplaar. Bovendien wordt de rubberdoek niet snel vuil, waardoor de drukker hem minder intensief moet wassen.”

FLH-Z 150: bevorderend voor de productiecapaciteit
Geen plaat zonder processor. “We hadden er natuurlijk al. Maar manroland Benelux raadde ons aan om een nieuwe te installeren, die perfect matcht met de LH-PXE-plaat. Daarom pronkt er nu een processor FLH-Z 150 in onze werkplaats: een primeur voor België.
Het grootste voordeel? De snelheid waarmee hij werkt. Zo is onze productiecapaciteit met een derde gestegen. En de kwaliteit blijft onberispelijk, zoals het hoort.

manroland Benelux: prima dienstverlening en prijs
Grafimon telt veertien medewerkers en houdt zich naast CTP ook bezig met sign & print. Het bedrijf, opgericht in 1987, werkt al tien jaar samen met manroland.
“We zijn grote fan van de Fujifilm-platen, die in België alleen door manroland Benelux verdeeld worden. We bestellen zomaar liefst 45.000 m² platen per jaar. En we zijn méér dan tevreden over de dienstverlening en prijs. manroland Benelux? Een aanrader!”Beeld hoge resolutie
 
Terug naar vorige pagina
 
 
 
   
 
© manroland 2008  |