België

 Belgique - Luxembourg

 Nederland

 
 
Home  Onderneming  Producten & Diensten  Verbruiksgoederen  Webshop  Sitemap
 
    Onze onderneming
    Nieuws & Informatie
  Nieuws
    Succes stories
    Nieuws archief
    Promotie van de maand
    Competence Centers
    Wegbeschrijving
    VLGA
    Vacatures
    Contact

 
 
     
Nevelland verpakt erop los met Sitma W1005
Overige  Donderdag 01-08-2013   
 
Terug naar vorige pagina
 

Sitma W1005 sealt 12.000 stuks per uur
Never change a winning team. Een leuze die Johan Strumane, mailingverantwoordelijke bij Nevelland, in ere houdt. Want voor zijn recentste investering koos hij opnieuw voor fabrikant Sitma en leverancier manroland Benelux. Met de W1005 verpakt hij voortaan 12.000 stuks per uur in folie. Perfect om de strakke deadlines van zijn klanten te halen.Handige instellingen

Een van Nevellands activiteiten? Drukwerk, zoals magazines en catalogi, verpakken in folie. “Klanten kiezen hiervoor omdat het professioneel oogt én bescherming biedt. We hadden al een machine die de folie automatisch aanbrengt. En die vulden we nu aan met een gloednieuwe Sitma W1005. Een toestel dat perféct instelbaar is. Niet alleen qua formaat: A4, A5 of iets daartussen. Maar óók qua type folie. Zo werken we niet alleen met de gewone, maar ook met de biologische. Die wordt gemaakt op basis van maïs, en garandeert een CO2-neutrale zending. Iets wat wij heel belangrijk vinden.”

Snelle verwerking, hoge kwaliteit
Met de nieuwe machine wil Nevelland aan de hoge eisen van zijn klanten voldoen. “De deadlines van onze orders worden steeds krapper. Toch halen we ze, dankzij de Sitma W1005 die 12.000 stuks per uur verwerkt. Daarnaast willen klanten, vanzelfsprekend, topkwaliteit. Ook die is gegarandeerd: want het is verbluffend hoe nauwkeurig het toestel naden last. Nog een leuk extraatje? De compatibiliteit met de hogesnelheidsprinter. Zo drukken we rechtstreeks op de folie: van logo’s, over barcodes, tot adressen.”

Professionele fabrikant, dito leverancier
Het is niet het eerste Sitma-toestel dat Nevelland in huis haalt. “Twee jaar geleden kochten we al een vulmachine van dit topmerk. En ook nu zakten we weer af naar Italië voor een opleiding. Dat was een nuttig en warm weerzien. We zijn niet alleen tevreden over Sitma, maar ook over leverancier manroland Benelux.”

Over Nevelland
Bijzonder aan Nevelland is dat het mensen met een beperking tewerkstelt: 130 in totaal. Zij helpen bij de mailing-, verpakkings-, digitalisering- en tampondrukwerkactiviteiten. Voor particulieren, kmo’s en multinationals. Of een machine zoals de Sitma W1005 het werk van de medewerkers niet ‘afpakt’? “Neen. Ze helpt ons om alle opdrachten te bolwerken. Want wij moeten grote oplages verwerken in een korte tijdspanne. En dat brengt nog heel wat ‘manuele’ activiteiten met zich mee. Zoals het drukwerk sorteren, stapelen en labelen. Op palletten leggen, de palletten labelen, ze vervoeren naar de loskade, … Taken waarbij we bewust niet kiezen voor de hulp van machines. Zo blijft onze hoofddoelstelling (arbeid creëren voor mensen met een beperking) gewaarborgd. Niet zó evident. Concullega’s verdenken de sociale economie vaak van oneerlijke concurrentie, omdat wij subsidies ontvangen. Maar die zijn alléén bedoeld om het rendementsverlies van onze arbeiders met een beperking te compenseren. En om de nodige sociale omkadering aan te bieden. De tijd dat machines gesubsidieerd werden, ligt al enkele decennia achter ons.”Beeld hoge resolutie
 
Terug naar vorige pagina
 
 
 
   
 
© manroland 2008  |