België

 Belgique - Luxembourg

 Nederland

 
 
Home  Onderneming  Producten & Diensten  Verbruiksgoederen  Webshop  Sitemap
 
    Onze onderneming
    Nieuws & Informatie
  Nieuws
    Succes stories
    Nieuws archief
    Promotie van de maand
    Competence Centers
    Wegbeschrijving
    VLGA
    Vacatures
    Contact

 
 
     
Drukkerij Alfabet roept ‘eureka’ met nieuwe MKW-verzamelmachine
MKW vergaarmachines  Donderdag 03-01-2013   
 
Terug naar vorige pagina
 
Verzamelmachine MKW UT/B3/GS/12 + SFT 350 verhoogt productiecapaciteit

Vijftien jaar: zo lang vertrouwt drukkerij Alfabet (www.alfabet.eu) al op manroland Benelux. Dus wat doet zaakvoerder Dirk Matthys bij de aankoopplannen van een nieuwe verzamelmachine? Naar zijn trouwe leverancier stappen. En daarvan heeft hij ook deze keer geen spijt. Want met de MKW UT/B3/GS/12 + SFT 350 verzet hij meer werk én snijdt hij een nieuw marktsegment aan.

Collega-drukkers helpen

Já, bij drukkerij Alfabet drukken ze offset en digitaal in kleine oplages. Maar de grootste troef van de zaak? Haar afwerkingsafdeling (www.drukafwerking.be). Dirk Matthys: “We hebben een uitgebreid machinepark om drukwerk te snijden, vouwen, nieten, lijmen, plastificeren, … Daarvan maken wij én collega’s gebruik. Die laatste komen naar hier, omdat ze een bepaalde machine niet zelf hebben. Of omdat die van hen bezet of stuk is. Want wij spelen op zeker door van elke machine twee exemplaren te voorzien: zo blijven we operationeel. Van ons duo verzamelmachines was er een versleten en té beperkt in mogelijkheden. Die vervingen we daarom door een gloednieuwe MKW UT/B3/GS/12 + SFT 350.”Verzamelen en afwerken

MKW UT/B3/GS/12 + SFT 350: het is een mondvol. Maar wat dóet deze machine nu precies? Dirk Matthys: “Het bestaat uit een verzamelmachine en afwerkgroep die brochures, doorschrijfsets en kalenders samenstellen. De MKW UT/B3/GS/12 verzamelt de vellen ervan en legt ze in de juiste volgorde op elkaar. En die stapel wordt dan doorgeschoven naar de SFT 350 die de stapel niet en plooit.”

Meer werk verzetten

De machine die 12 laadstations telt, bespaart Dirk een pak werk: “Ze kan in één passage een brochure van 48 pagina’s maken (12 vellen van 4 bladzijden). En zetten we er twee ‘losse’ stations bij? Dan toveren we in één ruk een kalender van 14 pagina’s tevoorschijn (14 vellen van 1 bladzijde). Een proces dat vroeger meerdere ‘doorgangen’ vereiste en dus veel tijd kostte. Een handige optie van de nieuwe machine? Dat ze dubbel draait: létterlijk. Stel dat een brochure 6 vellen telt (en dus maar 6 stations nodig heeft). Dan werken de 12 stations tegelijkertijd in tandem aan deze brochure. Dankzij die instelling verzetten we voor bepaalde opdrachten dubbel zoveel werk als vroeger: eureka!”

Minder fouten maken

Dirk ondervindt ook de voordelen van de hoogstapel: “We stapelen de vellen in elk station tot 70 centimeter hoog. Dat betekent dat we minder vaak moeten laden. Gevolg? Minder fysieke belastingen voor onze medewerkers. Minder tijdverlies voor ons. En minder kans op ‘invoerfouten’ voor onze klanten (zeker belangrijk bij genummerde of gepersonaliseerde vellen).

Snel overschakelen

Drukkerij Alfabet verzorgt vooral drukwerk in kleine oplages. “Dat betekent dat we dagelijks verschillende opdrachten uitvoeren, in plaats van één grote bestelling. Dat vraagt om een flexibele machine, precies wat de MKW UT/B3/GS/12 + SFT 350 ís. Want ze schakelt moeiteloos over naar verschillende papierdiktes en –formaten. Daardoor kunnen we nu zelfs het kleinste formaat van drukwerk aan. Dat maakt ons concurrentieel in een marktsegment waarin we al eerder actief waren.”

Drukkerij Alfabet ontstond in 1987. Dirk Matthys stampte de zaak uit de grond, en kreeg al snel hulp van zijn echtgenote. Ondertussen zijn er ook twee vaste medewerkers aan de slag. Het bescheiden viertal ziet het groots en is ook opvallend aanwezig in de online-wereld. Niet alleen met www.alfabet.eu en www.drukafwerking.be. Maar ook met www.mooiegeboortekaarten.be, www.mooietrouwkaarten.be, en www.menukaarten.be.


Beeld hoge resolutie
 
Terug naar vorige pagina
 
 
 
   
 
© manroland 2008  |