België

 Belgique - Luxembourg

 Nederland

 
 
Home  Onderneming  Producten & Diensten  Verbruiksgoederen  Webshop  Sitemap
 
    Onze onderneming
    Nieuws & Datums
  Nieuws
    Succes stories
    Nieuws Archief
    Promotie van de maand
    Competence Centers
    Wegbeschrijving
    ISO 9001
    Vacatures
    Contact

 
 
     
Geautomatiseerde belichtingsstraat neemt werk uit handen bij Drukkerij Haletra
CTP  Dinsdag 27-10-2015   
 
Terug naar vorige pagina
 
Fujifilm Luxel T-9800 belicht tot 400 platen per dag
Een plaatbelichter die betrouwbaar, snel, ecologisch en onderhoudsvriendelijk is. Dat vroeg én kreeg Dieter Paredis, Managing Director van drukkerij Haletra in Houthalen.
De Fujifilm Luxel T-9800 belicht 70 Fujifilm-platen per uur. En dankzij de Beil-plaatsorteerder is nu de hele belichtingsstraat geautomatiseerd. Medewerkers krijgen meer tijd voor andere taken. Iedereen is dus tevreden.manroland Benelux levert pasklaar voorstel
Drukkerij Haletra brengt onder meer folders, brochures en boeken tot leven. Daarvoor zijn platen nodig, véél platen. Dieter: “Tot voor kort hadden we twee belichters. Maar hun gloriejaren waren voorbij. Ze garandeerden niet langer de snelheid en kwaliteit die we eisen. Daarom polsten we bij enkele leveranciers naar nieuwe mogelijkheden. Het op maat gemaakte voorstel van manroland Benelux sloot het best aan bij onze wensen: de Fujifilm Luxel T-9800.”

Belichter is snel en milieuvriendelijk
Van twee belichters naar één, lukt dat? “Absoluut”, zegt Dieter, “want de Fujifilm Luxel T-9800 behandelt maar liefst 70 platen per uur. Die snelheid is een grote troef.” Ander voordeel is het ecologische aspect, de machine recupereert bijvoorbeeld water uit ons chemisch afval. En dat is cruciaal voor een milieubewuste drukkerij als de onze. Bovendien is de belichter gemakkelijk te onderhouden. Ook mooi meegenomen.”

Autoloader stockeert 500 platen
De Fujifilm Luxel T-9800 heeft een multi-autoloader met 5 cassettes. Dieter: “We gebruiken 3 cassettes voor de grote platen van 72 x 102 cm, 1 cassette voor exemplaren van 52 x 72 cm, en 1 cassette voor platen van 36 x 52 cm. Goed voor een buffer van in totaal 500 platen, terwijl dat er vroeger maar 200 waren. Zo produceert de machine ´s nachts op haar ééntje.”

Plaatsorteerder neemt werk uit handen
Drukkerij Haletra kocht ook een Beil-plaatsorteerder. En daarmee is haar belichtingsstraat volledig geautomatiseerd. “Het Beil-systeem plooit de platen, schrankt ze per job én stapelt ze per drukpers”, vertelt Dieter. “Elke plaat heeft een unieke barcode, de Beil-sorteerder leest die en weet zo wat waar hoort. Door de automatisering hebben medewerkers de handen vrij voor andere taken.”
De Beil-machine is ook geïntegreerd in de Multi Press-software. “Daardoor zien we nu vanop afstand of platen voor een bepaald order al dan niet belicht zijn.”

Onberispelijke service
Het is al de tweede keer dat Haletra voor manroland Benelux kiest. “Ze installeerden hier al een volautomatische Wohlenberg-snijmachine. Net als toen verliep nu alles snel en correct. Iedereen is behulpzaam: vertegenwoordigers, technici en administratief bedienden. Ons belichtingsproces lag trouwens maar heel even stil: de over¬schakeling van twee oude machines naar één nieuwe belichter verliep erg vlot. En dankzij de goede opleiding konden we direct zelf aan de slag.”

Over drukkerij Haletra
Drukkerij Haletra werd in 1948 opgericht door Armand Paredis. Vandaag staat zijn kleinzoon Dieter Paredis aan het hoofd van het familiebedrijf samen met CEO Dirk Mewissen. De drukkerij verwerkt jaarlijks meer dan 9000 orders, voor meer dan 1000 actieve klanten in binnen- en buitenland.
 
Terug naar vorige pagina
 
 
 
   
 
© manroland 2008 - 2010  |