België

 Belgique - Luxembourg

 Nederland

 
 
Home  Onderneming  Producten & Diensten  Verbruiksgoederen  Webshop  Sitemap
 
    Onze onderneming
    Nieuws & Datums
  Nieuws
    Succes stories
    Nieuws Archief
    Promotie van de maand
    Competence Centers
    Wegbeschrijving
    ISO 9001
    Vacatures
    Contact

 
 
     
De drukkerij van het Provinciebestuur van Luik boost haar productie samen met manroland Benelux
Ryobi vellenoffset midden formaat (RYOBI 750 en 780 reeksen)  Woensdag 30-09-2015   
 
Terug naar vorige pagina
 
Een nieuwe drukkerij voor het Provinciebestuur van Luik
In 2013 besloot het Provinciebestuur van Luik een belangrijke verschuiving door te voeren voor haar drukkerij en het geheel van haar productie te centraliseren op één enkele site. Eric Fraiture, verantwoordelijke van de drukkerij, legt uit : « Het Provinciebestuur van Luik beschikte over meerdere drukkerijen van kleine en middelgrote omvang verspreid binnen zijn organisatie. Om deze sector nieuw leven in te blazen en efficiënter te maken, heeft het Provinciecollege beslist om de volledige productie te centraliseren op één en dezelfde site. Hiertoe werd al het bestaande materiaal bij mekaar gebracht en werd deze sector nieuw leven ingeblazen door onder meer de inbreng van diverse aanvullende apparatuur, zowel op gebied van vellen en digitaal als op gebied van afwerking. Eén van de doelstellingen was om een vellenpers van formaat 74 te installeren. Wij hebben dan ook al onze desiderata samengebracht in een lastenboek en zijn overgegaan tot een openbare aanbesteding van het Europese type. Deze raadpleging heeft geleid tot de aanduiding van de firma manroland Benelux op basis van de prijs voor het opstarten van een RYOBI 764E vierkleurenpers. Dit type pers had immers reeds haar diensten bewezen bij het ‘Athénée Provincial Guy Lang’. »

Doelstellingen
Van Sport tot Cultuur, over de domeinen Onderwijs en Opleiding, verzorgt de drukkerij van het Provinciebestuur van Luik het drukwerk voor alle provinciale diensten. Enkele voorbeelden? Boeken over de Grote Oorlog 1914-1918, allerlei stripverhalen, het programma m.b.t. de doortocht van de Ronde van Frankrijk in de Provincie Luik alsook andere evenementen gesponsord door de Provincie, meerdere educatieve boekjes en ook syllabi van de Hogeschool. De drukkerij is werkelijk op alle fronten van haar instelling actief.

Een afdeling die steeds professioneler wordt
De oorspronkelijke drukkerij van de Provincie dateert van 1978 maar is sedertdien sterk geëvolueerd. Denis Roland, Productiechef, legt uit: « Vroeger besteedde de drukkerij heel veel werken uit. Sinds 5-6 jaar zijn we echt veel professioneler geworden door steeds efficiënter materiaal te kopen. Onze doelstelling is om alles intern te kunnen realiseren, zowel voor het drukwerk als voor de afwerking. Naast onze kleurenpersen en onze digitale printers beschikken wij over machines om te lijmen, te plooien en te verzamelen. »

Tijd voor nieuwe technologieën
Als onderdeel van deze zoektocht naar een verhoging van de prestatie en de productie heeft de nieuwe drukkerij van de Provincie Luik beslist om te investeren in nieuwe technologieën. Denis Roland : « Met onze vorige persen waren wij beperkt op vlak van het formaat. We konden slechts 2 A4 (of 4 vellen) recto/verso simultaan drukken en wij verloren heel veel tijd. Deze machines waren bovendien verouderd.

Wij wensten 4 A4 (of 8 vellen) recto/verso te kunnen drukken en te kunnen beschikken over de recente technologieën zoals het automatisch doorsturen van de data van de inktgeving naar de machine of het automatisch spannen van de platen. »

Nog beter dan verwacht
« De instructies vanwege manroland Benelux waren steeds zeer duidelijk. Onze mannen hadden nog geen ervaring met dit soort persen en ik vreesde een zekere terughoudendheid van hun kant ten aanzien van deze nieuwe technologieën, maar alles is veel beter verlopen dan verwacht. Na één week installatie hebben we recht gehad op één week opleiding. De instructeur van manroland Benelux heeft ruim de tijd genomen om de werking van de RYOBI 764E tot in het kleinste detail uit te leggen en heeft ons voorzien van een gepersonaliseerde handleiding die ons moet kunnen helpen in geval van problemen. Dank zij deze uiterst professionele service, is de ingebruikname van onze nieuwe pers vlekkeloos verlopen. »

Een eerste veelbelovende indruk
De RYOBI 764E-pers is thans operationeel en de eerste resultaten zijn veelbelovend. « Wij stellen een enorm verschil vast op het vlak van de productie. Wij zijn overgeschakeld van 5 000 naar 12 000 exemplaren per uur. Een ingrijpende verandering voor onze planning! Wij zullen de afdruksnelheid van folders, brochures en middelgrote affiches nog verder kunnen verhogen. Kortom, een aankoop waar wij zeker geen spijt van hebben. »


 
Terug naar vorige pagina
 
 
 
   
 
© manroland 2008 - 2010  |