België

 Belgique - Luxembourg

 Nederland

 
 
Home  Onderneming  Producten & Diensten  Verbruiksgoederen  Webshop  Sitemap
 
    Onze onderneming
    Nieuws & Datums
  Nieuws
    Succes stories
    Nieuws Archief
    Promotie van de maand
    Competence Centers
    Wegbeschrijving
    ISO 9001
    Vacatures
    Contact

 
 
     
Efficiëntie Wohlenberg 115 snijmachine met ASE stemt Drukkerij Roelofs tevreden
Wohlenberg snijmachines en randapparatuur  Vrijdag 11-09-2015   
 
Terug naar vorige pagina
 
“Zeker 25% snelheidswinst”
“Een kwart sneller tikt fors aan. Het leeuwendeel van deze snelheidswinst is regelrecht toe te schrijven aan ASE, het automatische snipperverwijderings-systeem, waarmee deze snijmachine is uitgerust.” Samen met Martin Wermer is Jeroen Puntman directeur en grootaandeelhouder van Drukkerij Roelofs, de in Enschede gevestigde hypermoderne vellenoffsetdrukkerij. Hij is tevreden met de nieuwe investering, die eind april volgens planning in gebruik werd genomen. “Samen met manroland Benelux geloven wij in machines die winst en efficiëntie opleveren.”

Roelofs noemt zich een ‘echt Manroland bedrijf’. Naast twee vijfkleurenpersen, beschikt de Twentse drukker over een hypermoderne ROLAND 700 DirectDrive 8-kleurenpers. “We willen dat elke drukker op iedere pers inzetbaar is, dus kiezen we voor één merk. Ook voor het onderhoud en allerlei andere services vertrouwen we al tijden op manroland Benelux. We kijken ook wel eens over de haag maar uiteindelijk blijven we trouw aan manroland Benelux. We zitten gewoon goed.”

Voorrekenen
Volgens Puntman bestond er voor de aanschaf van een nieuwe snijmachine geen werkelijke noodzaak. Door aankoop van een extra vouwmachine ontstond behoefte aan wat meer snijcapaciteit dan de bestaande Wohlenberg kon leveren. Een uitdaging. Wat is de meest efficiënte oplossing? “Op advies van Fred Fokke, één van de productspecialisten van manroland Benelux, hebben we naast uitbreiding, ook een vervangingsinvestering van de huidige snijmachine in onze overwegingen meegenomen. Samen met Sales Consultant Herman Hoogenberg kon hij ons voorrekenen hoeveel tijd wij met ASE en verdergaande automatisering konden besparen. Ook uit verschillende eigen berekeningen en testen, bleek een nieuwe Wohlenberg de meest winstgevende oplossing. Zeker wanneer we kijken naar snijwerk met tussenwit kunnen we via ASE in combinatie met meer geavanceerde automatisering vaak 20 tot soms wel 30% sneller werken.”

Capaciteit
Met de nieuwe Wohlenberg beschikt Roelofs over voldoende capaciteit om ook het snijwerk dat de extra vouwmachine met zich meebrengt zonder verdere uitbreidingen aan te kunnen. “We draaien nu ruim vijf maanden met de nieuwe configuratie”, vertelt Puntman. “Tot dusver kan de snij-afdeling alle klussen, inclusief het meer complexe snijwerk, binnen een normaal dagrooster afwerken.”

Duurzaam
Als milieubewuste drukkerij kiest Roelofs voor duurzaam. Drukinkt- en papierinkoop gaat volgens strikte regels, evenals het verwerken van papierafval en chemische reststoffen. Om ook qua papiergebruik het milieu niet of nauwelijks te belasten, werkt het 36 man tellende bedrijf volgens het FSC® keurmerk.

Ook de vernieuwde snijconfiguratie heeft duurzame aspecten. Op advies van manroland Benelux zijn alleen de Wohlenberg en de gelijkstootmachine vervangen, de bestaande stapellift en aflader zijn hergebruikt en in de nieuwe configuratie geïntegreerd.

Planning en scholing
Zeker wanneer er bestaande onderdelen worden hergebruikt, vereist het samenstellen en plaatsen van de nieuwe opstelling veel overleg vooraf. “Het moet in één keer goed”, zegt Fred Fokke. “Aan de hand van verschillende opstellingstekeningen is de uiteindelijke configuratie vastgesteld, er is een strakke planning gemaakt en die is ook aangehouden. Daarnaast is scholing belangrijk. Alleen met voldoende kennis en ervaring bereik je de gewenste resultaten. Wij hebben meerdere dagen instructies verzorgd en zijn nog een paar keer terug geweest om de puntjes op de i te zetten.”

Volume
“Met JDF kan het allemaal nog doelmatiger”, lacht Puntman. “Net als veel van onze machines, is ook deze Wohlenberg geschikt om de snijgegevens direct vanuit de digitale orderzak door te schieten. Met drie geavanceerde persen en een ploeg drukkers, die vijf dagen in de week in 3-ploegendienst het drukwerk produceren, hebben wij voldoende volume om profijtelijk te automatiseren.”


 
Terug naar vorige pagina
 
 
 
   
 
© manroland 2008 - 2010  |