België

 Belgique - Luxembourg

 Nederland

 
 
Home  Onderneming  Producten & Diensten  Verbruiksgoederen  Webshop  Sitemap
 
    Onze onderneming
    Nieuws & Datums
  Nieuws
    Succes stories
    Nieuws Archief
    Promotie van de maand
    Competence Centers
    Wegbeschrijving
    ISO 9001
    Vacatures
    Contact

 
 
     
De Groot Drukkerij investeert in snelheid en milieu
CTP  Donderdag 09-07-2015   
 
Terug naar vorige pagina
 
De Groot Drukkerij in Goudriaan is een full service grafisch bedrijf met een specialisatie in de verzorging van totaalprojecten en het drukken van orders met zeer korte doorlooptijden. De Groot heeft alle disciplines voor service- en dienstverlening in huis en drukt 24/24 u.
Druk- en printwerkopdrachten op de formaten van 37 x 52 cm tot en met 104 x 144 cm worden in Goudriaan met de meest moderne software en apparatuur geproduceerd.

De Groot Drukkerij is een familiebedrijf met ca. 150 werknemers waar een zeer actief beleid inzake duurzaamheid en MVO (people, planet, profit) wordt gevoerd.
De Groot Drukkerij heeft voor de korte doorlooptijden en de 24-uurs productie in de snelste Fujifilm belichtingsapparatuur geïnvesteerd. Milieu, kwaliteit en service zijn naast snelheid en flexibiliteit net zo belangrijk omdat deze deel uitmaken van het actieve beleid.

De Groot Drukkerij heeft in april 2015 twee nieuwe belichters in gebruik genomen. Een groot- formaat Fujifilm Luxel Ultima 1600N en een B1 Luxel T-9800HDX in combinatie met de Fujifilm ZAC “lo-chem” plaattechnologie. De Ultima 16000N is met een plaatformaat van 1.448 x 1.143 mm en een snelheid van 43 grootformaatplaten per uur de eerste belichter van dit type in Nederland.
Ook de Luxel T-9800HDX met een snelheid van 67 platen per uur op het formaat 1.030 x 800 mm is de eerste in Nederland. Beide computer-to-plate configuraties zijn uitgerust met volautomatische plaatladers. De Fujifilm ZAC “lo-chem” ontwikkelsystemen zijn verder uitgerust met de Fujifilm XR-1200F chemie-reductiesystemen. Met de XR-1200F units worden water en ontwikkelstoffen gescheiden waardoor er een nog lagere milieubelasting wordt verkregen. Het gerecupereerde water wordt opnieuw gebruikt voor het spoelen van de platen. Naast de chemiereductie is ook het energieverbruik van de belichters met meer dan 10% afgenomen. Met deze investering heeft De Groot de eis naar snelheid, flexibiliteit en een grotere bijdrage aan een beter milieu ingevuld.

De twee installaties werden na elkaar op een vrijdag geleverd.
De CTP-configuraties draaiden op maandagmorgen 100% mee in de productie met een behoefte van ca. 1.200 drukplaten per dag voor de 11 producerende drukpersen met in totaal 52 drukwerken. Met deze inzet en service is manroland Benelux een “partner in business” voor De Groot Drukkerij waar voorspelbaarheid, zekerheid en flexibiliteit belangrijk zijn om de 24-uurs dienstverlening te kunnen verzekeren.


 
Terug naar vorige pagina
 
 
 
   
 
© manroland 2008 - 2010  |