België

 Belgique - Luxembourg

 Nederland

 
 
Home  Onderneming  Producten & Diensten  Verbruiksgoederen  Webshop  Sitemap
 
    Onze onderneming
    Nieuws & Datums
  Nieuws
    Succes stories
    Nieuws Archief
    Promotie van de maand
    Competence Centers
    Wegbeschrijving
    ISO 9001
    Vacatures
    Contact

 
 
     
De ROLAND 700 Evolution ontvangt een OSCAR voor design
manroland vellenoffset midden formaat (ROLAND 700 reeksen)  Woensdag 29-04-2015   
 
Terug naar vorige pagina
 
De nieuwe ultramoderne drukpers van Manroland werd onderscheiden in een van 's werelds grootste design awards. De ROLAND 700 Evolution, die gelanceerd werd eind 2014, is één van de winnaars van het ‘Red Dot Award for Product Design 2015’.


De prijsuitreiking lokte bijna 5.000 inzendingen uit 56 landen. Professor Dr Peter Zec, de stichter en voorzitter van de Red Dot vestiging uit Singapore, zei dat Manroland blijk had gegeven van een "compromisloze competentie en aanzienlijk veel moed.” “Jullie hebben zich met succes gemeten met de beste spelers uit de bedrijfswereld,” vertelde hij in een brief aan Manroland.

De jury bestond uit ontwerpers, academici en journalisten uit 25 landen. Zij waren onder de indruk van de slanke en futuristische look van de machine en van haar technologie die tot doel heeft drukkers een ongekend niveau van efficiëntie, bediening en kwaliteit te bieden.

De machine wordt onder meer gekenmerkt door een ergonomische gebruikersinterface met touch-screen bediening, Direct Drive technologie, en inleg, uitleg en vochtwerken die speciaal zijn ontworpen voor productie tegen hoge snelheid.

Rafael Penuela, CEO van Manroland, zei: “We zijn natuurlijk erg blij dat we deze prijs hebben gewonnen. Drukpersen worden meestal niet onderscheiden omwille van hun ontwerp. Het is een eerbetoon aan ons team hier in Duitsland dat de Evolution bedacht, ontwikkelde en lanceerde in slechts 2 jaar tijd.”

Over Red Dot
De Product Design competitie bestaat sinds 1954. Hun prijs, de Red Dot, is een internationaal erkend kwaliteitskeurmerk. De wedstrijd voor Ontwerpconcepten en prototypes vindt jaarlijks plaats in Singapore. Red Dot behoort tot de besten als het gaat om ontwerp en business. Het richt zich tot al wie zijn zakelijke activiteiten wil onderscheiden op het vlak van ontwerp.

De onderscheiding is gebaseerd op het principe van selectie en presentatie.
Voortreffelijk design wordt gekozen door bevoegde jury's, gespecialiseerd op het gebied van product design, communicatie-ontwerp en design concepten.

Over Manroland Sheetfed
Manroland Sheetfed GmbH is een toonaangevende Duitse fabrikant van vellenpersen voor offset. Opgericht in 1871 is de firma één van de oudste fabrikanten van drukpersen ter wereld.

Vandaag de dag heeft het bedrijf eigen filialen in meer dan 40 landen en is de naam Manroland wereldwijd een motto geworden voor kwaliteit en uiterste betrouwbaarheid. Manroland Sheetfed GmbH is een volwaardige dochteronderneming van Langley Holdings plc, een engineering groep in privébezit uit het Verenigd-Koninkrijk. 
Terug naar vorige pagina
 
 
 
   
 
© manroland 2008 - 2010  |